Hírek


                                            Egészség egy életen át a Facebook-on is!
 

Egészség egy életen át 2013-ban is!

    Idén is útjára indul az "egészség egy életen át..." Alapítvány szűrőkamionja, amely számos egészségügyi szolgáltatással áll a lakosság és leendő partnerei rendelkezésére!

    -  Lakossági szűrések, fókuszban a népbetegségek
    -  Menedzserszűrés akár vállalkozások, gyárak, cégek, vállalatok alkalmazotti köre számára
    -  Kitelepülés iskolákba, településekre, kórházakba, szakmai rendezvényekre és fesztiválokra

Sajtótájékoztató az Egészségügy Világnapján

2010. április 7-én, az Egészségügy Világnapján tartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját az "egészség egy életen át..." Alapítvány szűrőprogramjáról.

Az "egészség egy életen át..." egészségprogramban harmadik éve működő mobil szűrőállomáson (belgyógyászati és tüdőgyógyászati mozgó rendelő- szűrőkamion) idén a népegészségügyi szempontból legfontosabb szűrések szerepelnek a középpontban.
Vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, testzsír-mérés, és még több mint 20 féle szív- és érrendszeri, tüdőgyógyászati, belgyógyászati vizsgálat tartozik a szűrőállomás munkájába.
A lakosság szűrése kiemelt fontosságú, mivel évről évre csökken a lakosság száma Magyarországon.
A program márciustól decemberig 130 helyszínre (20 nagyvárosba és kistelepülésekre) tervezi eljuttatni a szűrőkamiont.
Az első és második év a mérési helyszíneivel (főként Budapesten és a nagy megyei jogú városokban) alapvetően a városi emberekre fókuszált. 2010-ben a program a kistérségi önkormányzatokkal karöltve szeretne a kisebb településekre is eljutni és a szűréseket az ott élőkhöz is elvinni, hiszen ők jutnak el legnehezebben az egészségügyi szűrővizsgálatokra.M1 Híradó videóanyag

 

Egészség egy életen át 2010-ben is!

Idén is útjára indul a Medical Group szűrőkamionja, mely számos egészségügyi szolgáltatással áll a lakosság és leendő partnerei rendelkezésére!

-Lakossági szűrések, fókuszban a népbetegségek
-Menedzserszűrés akár vállalkozások, gyárak alkalmazotti köre számára
-Kitelepülés iskolákba, településekre, kórházakba, szakmai rendezvényekre és fesztiválokra

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen fel bizalommal! Kapcsolat:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Elkezdődött Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja több szakmai szervezet összefogásával.

Az egészség egy életen át egészségvédelmi szűrőprogram célja az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az egészségi állapot javítása a legkorszerűbb eszközökkel.

A lakosság egészségi állapotának romlása, egyes betegségek gyakori megjelenése lévén egyre nagyobb hangsúlyt kell helyezni a prevencióra. Ehhez a prevencióhoz, megelőzéshez és a már kialakult betegségek, korszerű és magas színvonalú kezeléséhez nyújt segítséget az egészség egy életen át szűrőprogram orvos szakmai szervezetek, egészségügyi intézmények, civil szervezetek közreműködésével.

Az 5 éves átfogó szűrőprogram segít a lakosság egészségi állapotának folyamatos megfigyelésében, beteg és orvos kapcsolatok találkozásában, az egészségvédelem több dimenziós megismerésében.

 

Új szűrővizsgálat az egészség egy életen át programban

2008 szeptembertől kiegészülnek a szűrővizsgálatok így szemszárazság teszt és húgysav vizsgálatra is lesz lehetőség a résztvevőknek.

A programban szereplő vizsgálatok:
 • Vérnyomásmérés
 • Vércukorszintmérés
 • Koleszterinszintmérés
 • Húgysavmérés
 • Vér oxigén vizsgálat
 • Test analízis
 • Súly, Cél súly meghatározás
 • Testzsír tömeg
 • Vázizom tömeg
 • Ásványi anyag összetétel
 • Csontrikulás
 • Szív és érrendszeri vizsgálat
 • Légzésfunkció
 • Szén monoxid mérés
 • Szemszárazság teszt
 • Allergia vizsgálat

 

Indul a magyarországi cégek munkavállalóinak egészségi állapotának felmérése

2008. szeptembertől a magyarországi cégek is pályáznak a munkavállalóik egészségi állapotának felmérésére, csapatépítő tréningek kiegészítéseként, a dolgozóknak bonus juttatásként adva a szűréseket. Több cégvezető visszajelzése szerint a dolgozók örülnek a vizsgálatoknak, hiszen közel ~10 perc alatt minden vizsgálat és eredmény elkészül, a cégvezetés pedig pontos képek kap a dolgozók egészségi állapotáról.

 

Indul, az egészség házhoz megy program
szűrővizsgálat hátrányos helyzetűeknek


Több hátrányos helyzetű településen lévő háziorvosi körzetet keres fel az egészség egy életen át egészségügyi szűrőkamionjával az Országos Alapellátási Intézet - mondta Balogh Sándor főigazgató- az egészség házhoz megy program megnyitója előtt.

A szűrővizsgálatokkal olyan körzetekbe látogatnak el, amelyekben hosszú ideje nincs háziorvos, és a helyettesítő orvost az intézet alkalmazza. A program keretében az idén tíz települést keresnek fel, jövőre pedig az alföldi megyékben végzik el a vizsgálatokat - tette hozzá Balogh Sándor.

A főigazgató kiemelte, hogy az érintett körzetekben az orvosok a kamion távozása után is folytatják a szív- és érrendszeri betegségek és a vastagbélrák kiszűrésére szolgáló programot. Ehhez az Országos Alapellátási Intézet biztosítja a teszteket és a műszereket. A szűrővizsgálatokat a jövőben pályáztatással szeretnék kiterjeszteni.

Az egészség házhoz megy program Annavölgyi megnyitóján Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter köszöntötte a megjelenteket, és ő volt az első, aki részt vett a szűrésen.

 

 2009. március 1-től a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott az egészség egy életen át egészségvédelmi szűrőprogramhoz. A lakossági rendezvények alatt a két szervezet szoros együttműködésben támogatják egymást: prevenciós tanácsadással, lakossági betegtájékoztató kiadványokkal, egészségvédelmi szűrésekkel, véradással.

 Legyen egy SZ.É.P. napunk!
Újraindul a Szűréssel az Életért Program.


A Miniszterelnöki Hivatal által útjára indított Program 2009. március 28. és június 28. között tovább folytatódik. A Program eddigi szakaszaihoz képest változást jelent, hogy idén nem nagyvárosokban, hanem kistelepüléseken szervez ingyenes lakossági szűrővizsgálatokat és életmód-tanácsadást az Egészségügyi Minisztérium. A szép program hivatalos eszköztámogató partnere az Egészség egy életen át egészségvédelmi szűrőprogram a Medel jóvoltából.

M1 híradó videóanyag
RTL Klub híradó videóanyag
Duna TV sajtótájékoztató videóanyag

Letölthető Egészségügyi Minisztérium sajtótájékoztató