Egészség Tippek

Az egészséges életmód egyik titka, az egészséges táplálkozás.

Ajánljuk figyelmedbe a  SzeptEmber Feszt pörköltfőző versenyén készült Bio pörköltet, mely elnyerte a zsűri tetszését is:

 

Mangalica Fittness pörkölt a BUS-HÚS ajánlásával

Szeptfeszt 2010 szeptember 4.  Bus István és Czanik Balázs

Hozzávalók:
- 3 kg. BUS- HÚS Mangalica csülök és lapocka v. comb vegyesen
- 30 dkg. BUS-HÚS füstölt kolozsvári szalonna
- 40 dkg. Makói vöröshagyma
- 30 dkg. Inárcsi Paradicsom
- 20 dkg. Inárcsi Zöldpaprika
- 15 dkg. BUS –HÚS  mangalica zsír
- 1 csokor petrezselyem
- Békési Pirospaprika,  Makói fokhagyma, örölt bors só, ,
- 2 dl. Fehér szárazbor

A cél érdekében magyar alapanyagokból kell a hozzávalókat megválasztani. A sertéshús, és a szalonna és zsír a BUS-HÚS terméke. Kiváló takarmányon stressz mentesen, felnevelt sertéshúsból a magyar hagyományokat betartó eljárásokkal készülnek a BUS-HÚS  termékei. A lecsó alapba, házi kiskertekből származó zöldségfélék kerüljenek.

A kockára vágott sertéshúst zsíron elősütjük, majd a bográcsból kivéve félretesszük. Az apró kockára vágott füstölt szalonnát helyezzük a bográcsba. Állandó keverés mellett a többi járulékos anyaggal együtt tartalmas pörkölt alaplevet készítünk. Az előre megpuhított húst hozzáadjuk. Az egészet fehérborral meglocsoljuk, és közben fűszerezve puhára pároljuk. Köretnek borított burgonyát adunk: hagymás, paprikás zsírban forgassuk - süssük meg a felszeletelt, főtt meghámozott burgonyát. Tálaláskor az ételt paradicsompaprikával, petrezselyemmel díszítjük.